- Úvod
- Ostatní potřeby
- Měření a laboratoř
- Refraktometr pivovarský - Brix 0-32%, SG 1.000-1.130
Refraktometr pivovarský - Brix 0-32%, SG 1.000-1.130

- Kompletní specifikace
- Refraktometr pivovarský - Brix 0-32%, SG 1.000-1.130Skladem959 Kč793 Kč bez DPH
Optický refraktometr vybavený stupnicemi v rozsahu 0 až 32 °Brix a SG 1.000-1.130.
Přesnost měření je 0.2 %. Vhodný pro měření obsahu cukru v pivní mladině, ovocných a zeleninových šťávách nebo v ovocném kvasu. Refraktometr je vybaven ATC automatickou kompenzací teploty.
Návod k použití:
Měření refraktometrem je velmi jednoduché, stačí kápnout kapku měřené látky na zešikmený optický hranol, přiklopit krytku hranolu (látka se rozprostře), podívat se proti světlu do okuláru přístroje, případně ho zaostřit a na příslušné stupnici v zorném poli lze ihned odečíst hodnotu cukernatosti (%) podle rozhraní mezi osvětlenou a neosvětlenoučástí velká, dobře čitelná stupnice pro obsah cukru v % (0 – 32 % Brix). Možnost doostření stupnice. Pro kalibraci použijte vodu a šroubováčkem nastavte 0%.
Příklad: naměřená hodnota je 12°Bx = 100 g mladiny 12°Bx obsahuje 12 g cukru. Tedy, ve 100 g cukerného roztoku je 12 g cukru a 88 g vody. Máte tedy EPM 12° (extrakt původní mladiny) .
Obsah balení:
1ks refraktometr
1ks plastové pouzdro s molitanovou vystýlkou
1ks pipeta pro odběr vzorku
1ks šroubováček pro kalibraci přístroje
1ks antistatický hadřík na čištění optického hranolu
1ks anglický návod