Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Výroba jogurtů, kefírů, sýrů
  3. Zákvaska Jogurt Řecký

Zákvaska Jogurt Řecký

Zákvaska Jogurt Řecký Ve středomořských zemích je řecký jogurt základem mnoha lahodných jídel. Používá se jako dresink do salátů, polévek, masitých po... celý popis
Dostupnost
Skladem
134 Kč
111 Kč
bez DPH
ks
Kompletní specifikace

Zákvaska Jogurt Řecký

Ve středomořských zemích je řecký jogurt základem mnoha lahodných jídel. 
Používá se jako dresink do salátů, polévek, masitých pokrmů a mnoha dezertů. 

K přípravě potřebujete:

Zákvasku (1 lahvička na 1 až 3 litry mléka)
Doporučujeme mléko s obsahem 3,2 procenta. tuku, pasterizované nebo mikrofiltrované 
(nepoužívejte mléko s blízkým datem spotřeby). 
UHT mléko se nedoporučuje, ale lze jej použít. 
V případě mléka tzv. přímo od krávy, doporučujeme nejprve tepelně upravit. 
Obyčejný kastrol a velký ručník nebo deka
Jogurt si můžete připravit i v jogurtovači nebo termomixu - podle návodu k těmto přístrojům. 

Postup výroby:

Stačí mléko ohřát na 37-40 °C, 
do lahvičky se zákvaskou nalít trochu mléka, protřepat a vmíchat do mléka. 
Hrnec zabalte do deky a nechte pod peřinou kysat 8 hodin. 
Pokud pracujete s mlékem rostlinným, bude to trvat déle.

Hotový jogurt (2 lžíce) můžete použít pro zakvašení další várky jogurtu z 1-3 litrů mléka.

Pokud chcete po vyrobení jogurtu výše uvedeným způsobem získat velmi hustý řecký jogurt, 
musíte udělat ještě jeden krok.
Po výše popsané přípravě jogurt dejte na pár hodin do lednice. 
Po této době přistupte k scezení syrovátky, díky čemuž získáte velmi hustý jogurt. 
Za tímto účelem nalijte jogurt na látkou vyložené síto a nechte syrovátku 1-3 hodiny odkapat.

K vypuštění syrovátky můžete použít:

Kovové sítko jako na prosévání mouky.
Cedník nebo sítko vyložené silnou vrstvou gázy, bavlněné látky nebo hedvábného papíru.
Speciální sítko nebo šátek na výrobu řeckého jogurtu nebo sýra.

Po 1 až 3 hodinách odkapávání (což může trvat déle) zůstane hodně syrovátky. Je dobré ji používat, protože je dobrým zdrojem vápníku a živin. Můžete ji pít nebo použít k přípravě jiných pokrmů. Zbývající řecký jogurt spotřebujte do 5 dnů.

Složení: maltodextrin, lyofilizované kmeny bakterií: Streptococcus thermophilus, 
Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.

Balení obsahuje 2 lahvičky s lyofilizovanými kulturami á 0,5g. 

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Kde nás najdete

Výdejní místo:
Nádražní 684, Paskov, 739 21

Pouze po předchozí tel. domluvě.

Kontakty
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-15 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz