- Úvod
- Výroba jogurtů, kefírů, sýrů
- Zákvaska Jogurt
Zákvaska Jogurt

- Kompletní specifikace
- Zákvaska JogurtNení skladem129 Kč107 Kč bez DPH
Vivo Zákvasky Jogurt jsou kultury pro výrobu probiotického jogurtu na 1-3 litry mléka.
Jogurt připravený s touto Zákvaskou je nejklasičtějším jogurtem se skvělou chutí
čerstvě kysaného mléka.
Zákvasku doporučujeme pro začátek vašeho dobrodružství s domácí výrobou jogurtu.
K přípravě potřebujete:
Zákvasku (1 lahvička na 1 až 3 litry mléka)
Doporučujeme mléko s obsahem 3,2 procenta. tuku, pasterizované nebo mikrofiltrované
(nepoužívejte mléko s blízkým datem spotřeby).
UHT mléko se nedoporučuje, ale lze jej použít.
V případě mléka tzv. přímo od krávy, doporučujeme nejprve tepelně upravit.
Obyčejný kastrol a velký ručník nebo deka
Jogurt si můžete připravit i v jogurtovači nebo termomixu - podle návodu k těmto přístrojům.
Postup výroby:
Stačí mléko ohřát na 37-43 °C,
do lahvičky se zákvaskou nalít trochu mléka, protřepat a vmíchat do mléka.
Hrnec zabalte do deky a nechte pod peřinou kysat 8 hodin.
Pokud pracujete s mlékem rostlinným, bude to trvat déle.
Hotový jogurt (2- 3 lžíce) můžete použít pro zakvašení další várky jogurtu z 1-3 litrů mléka.
Složení: maltodextrin, lyofilizované kmeny bakterií: Streptococcus thermophilus,
Lactobacillus delbrueckii ssp. Bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis.
Balení obsahuje 2 lahvičky s lyofilizovanými kulturami á 0,5g.