Z technických důvodů není možné šrotování sladů až do středy 25.5.2022, nabízeny nebudou ani šrotované sady surovin. Osobní vyzvednutí a expedice objednávek rovněž od 25.5.2022.

Děkujeme za pochopení

Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Zákvaska Tvaroh

Pomocí této Zákvasky vyrobíme chutný, domácí tvaroh s námi specifikovaným obsahem tuku. Bakteriální zákvas pro sýry se skládá z kombinace homofermenta... celý popis
Dostupnost
Skladem
129 Kč
107 Kč
bez DPH
ks
Kompletní specifikace

Pomocí této Zákvasky vyrobíme chutný, domácí tvaroh s námi specifikovaným obsahem tuku. 
Bakteriální zákvas pro sýry se skládá z kombinace 
homofermentativních a heterofermentativních mléčných streptokoků. 
Neocenitelnou výhodou tvarohu je vysoký obsah plnohodnotných bílkovin 
a minerálních látek, nezbytných jak v období růstu (děti, těhotenství), 
tak ve formě každodenní stravy nebo jako doplněk při nedostatcích (sport, senioři). 

Doporučujeme mléko s obsahem 3,2 procenta. tuku, pasterizované nebo mikrofiltrované 
(nepoužívejte mléko s blízkým datem spotřeby). 
UHT mléko se nedoporučuje, ale lze jej použít. 
V případě mléka tzv. přímo od krávy, doporučujeme nejprve tepelně upravit. 

Postup výroby:

2 litry mléka ohřát na 37-40 °C.
Do lahvičky se zákvaskou nalít trochu mléka, protřepat a vmíchat do mléka. 
Obsah lahvičky nalijte do ohřátého mléka, 
důkladně promíchejte a nechte v klidu (nemíchat) 8-10 hodin na teplém místě, 
zabalte misku do deky, ručníku apod.
Když se vytvoří sraženina (mléko zhoustne), 
vložte nádobu s kyselým mlékem do hrnce s vodou (vodní lázeň). 
Vodu v hrnci přiveďte téměř k varu a hrnec ihned sejměte z plotny. 
Teplota v nádobě s kyselým mlékem by měla být 65-70 stupňů C (můžete zkontrolovat teploměrem). 
Po sejmutí z plotny ji nechte 30 - 40 minut v klidu, aby se mohla oddělit syrovátka.
Poté je třeba směs zchladit (např. vložením hrnce mléka do hrnce se studenou vodou) 
a nalít na gázu nebo do sáčku a zavěsit, aby syrovátka odtekla z tvarohu.

Složení: maltodextrin, lyofilizované kmeny bakterií: Lactococcus lactis subsp.Lactis, Lactococcus lactis subsp.Cremoris, Lactococcus lactis subsp.lactis biovar.diacetylactis.

Balení obsahuje 2 lahvičky s lyofilizovanými kulturami á 0,5g. 

Zboží zařazeno v kategoriích

 

Hodnocení obchodu na Zboží.cz

Kde nás najdete

Výdejní místo:
Nádražní 684, Paskov, 739 21

Pouze po předchozí tel. domluvě.

Kontakty
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-15 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz