Distizym FM

Speciální enzym k rozkladu ovocných kvasů.

  • Cena vč. DPH:45 Kč
  • Cena bez DPH:37 Kč
  • Dostupnost: Skladem
Množství:

Distizym FM


Distizym® FM je kapalný, koncentrovaný
pektolytický enzym pro optimální rozklad
kvasu z bobulového a peckového ovoce.
Distizym® FM je pektolytický preparát,
speciálně vyvinutý na vysokou aktivitu v kyselém pH prostředí
bobulového a peckového ovoce.
Distizym® FM rychle štěpí všechny pektinové látky,
což vede k výraznému snížení viskozity a zkapalnění kvasu.
Kvas se dá potom lehce míchat a čerpat.
Intenzivním rozkladem kvasu se uvolňují cenné látky
a zvyšuje se obsah buketních a aromatických látek.
Zkapalněný a rozložený kvas ulehčuje rozkvašení,
zlepšuje prokvašení kvasu, což vede k lepší výtěžnosti alkoholu.
Současně se snižuje nebezpečí připálení během destilace.


Dávkování enzymu je závislé na surovině,
stupni zralosti, teploty a době účinnosti.
Následně uvedené dávky se vztahují na teplotu ošetření 15 °C.

Ovoce                ml/100 kg kvasu

Bobulové ovoce          30 – 50
Peckové ovoce           20 - 50


Příprava a použití
Distizym® FM se zředí studenou vodou na 5-10 % roztok
a dávkuje se nejlépe přímo do mlýnku nebo drtiče.
Byl-li enzymový roztok přidán do nádrže kvasu předem nebo později ,
musí se enzym dokonale promíchat.
Opakované krátké promíchání během první hodiny podporuje rozklad kvasu.

Skladujte v chladnu. Otevřené balení rychle opět uzavřete a brzy spotřebujte.

Balení 30g

Přihlášení

Rychlý kontakt

Na Váš dotaz odpovíme co nejdříve.

Doporučujeme

Teploměr varný

Cena: 85 Kč

      

Slevy