Distizym FM-TOP

Speciální enzym k rozkladu ovocných kvasů z tvrdého ovoce.

  • Cena vč. DPH:79 Kč
  • Cena bez DPH:65 Kč
  • Dostupnost: Skladem
Množství:

Distizym FM-TOP

Distizym® FM-TOP je kapalný, vysoce koncentrovaný, pektolytický enzym
se zvýšeným maceračním účinkem na optimální zkapalnění pálenkového kvasu
z tvrdého masitého ovoce, například topinambur.
Distizym® FM-TOP uvolňuje vázané buňky ovoce do úplného rozpuštění tvrdých
ovocných tkání a rychle rozkládá všechny pektinové látky,
což vede k výraznému poklesu viskozity a k rychlému zkapalnění moštu.
Nutné přidání vody za použití enzymu se co do množství zřetelně sníží,
nebo dokonce odpadne úplně. Kvas se dá lehčeji promíchávat a čerpat.
Intenzivním rozpouštěním kvasu se snadněji uvolňují cenné látky, zvyšuje se buket a aroma.
Zkapalnění a rozpuštění kvasu ulehčuje rozkvášení, zlepšuje prokvášení
a vede tím k optimální výtěžnosti alkoholu.
Současně snižuje nebezpečí připálení během destilace.

Dávky enzymu závisí na surovině, stavu zralosti,
teplotě a době působení. Níže uvedené dávky se vztahují na teplotu ošetření 15 °C.

Ovoce                        ml/100 kg kvasu

Topinambura                      20 - 30
Ostatní hlízy/kořeny             10 – 20
Jablka/kdoule                     5 – 8
Hrušky                            4 - 6


Příprava a použití
Distizym® FM-TOP se zředí studenou vodou na 5-10 % roztok
a nejlépe se dávkuje při mletí přímo do mlýnku.
Byl-li enzymový roztok přidán do nádrže kvasu předem nebo později,
musí se enzym dokonale promíchat.
Opakované krátké promíchání během první hodiny podporuje rozklad kvasu.

Skladujte v chladnu. Otevřené balení rychle opět uzavřete a brzy spotřebujte.

Balení 10g

Přihlášení

Rychlý kontakt

Na Váš dotaz odpovíme co nejdříve.

Doporučujeme

      

Slevy