M12 Kveik

- Kompletní specifikace
- M12 KveikNení skladem115 Kč100 Kč bez DPH
M12 Kveik je jedna kultivační kvasinka, která používá izolát nejdůležitějšího kmene v přirozeně smíšené kultuře směsi „Voss“ Kveik. Tento člen kvasinkové rodiny Kveik se nazývá proto, že pochází z Vossu v Norsku, kde kulturu pečlivě udržoval Sigmund Gjernes od 80. let.
M12 Kveik kvasí s výjimečně čistým chuťovým profilem, jen s jemným nádechem ovocných esterů v širokém teplotním rozmezí, včetně teplot až 40 ° C! M12 Kveik Yeast je vhodný pro řadu stylů od norských farmářských Ale po Pale Ale a IPA.
Rozsah pracovních teplot 20-40°C ideální 30-40°C
Sedimentace velmi vysoká
Prokvášení vysoké
Použití: Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody při teplotě 23°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 min. lehce míchat. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve teď jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádobě.
Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota byla přes 20°C. Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se nedělaly hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat.
Skladování v suchu a chladu pod 10°C.
Neobsahují GMO
Balení sáček 10g