- Úvod
- Kvasinky
- Kvasinky sušené svrchní
- Mangrove Jack´s
- M21 Belgian Wit
M21 Belgian Wit

- Kompletní specifikace
- M21 Belgian WitSkladem72 Kč63 Kč bez DPH
Svrchní kvasnice pro tradiční belgická piva typu Witbier, Grand Cru, Spiced Ales aj.
Produkují piva s dobře vyváženými ovocnými estery a kořenitými fenoly. Zachovávají výrazný sladový profil.
Rozsah pracovních teplot 18-25
Sedimentace nízká
Prokvášení vysoké
Použití: Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody při teplotě 23°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 min. lehce míchat. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve teď jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádobě.
Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota byla přes 20°C. Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se nedělaly hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat.
Skladování v suchu a chladu pod 10°C.
Neobsahují GMO
Balení sáček 10g