Safcider

Kvasnice pro cider.

  • Cena vč. DPH:58,00 Kč
  • Cena bez DPH:50,44 Kč
  • Dostupnost: Momentálně vyprodáno

Safcider

Fermentis Safcider, selektovány z oblasti Champagne, můžou být použity pro všechny druhy cideru, a to i za obtížných fermentačních podmínek.
Tyto cider kvasnice pracují v širokém teplotním rozmezí mezi 10-30 ° C s ideální teplotou mezi 18-24 ° C.

Pracují při nízkém pH od 3.3.
Nízké požadavky na dusík: od 150 ppm dusíku.
Maximální obsah SO2: 70 mg / l.
Velmi dobrá asimilace fruktózy.
Vysoká flokuace.

Použití: Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody při teplotě 35-38°C.
Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic.
Lehce míchat, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
Dále dalších 15 minut nechat odpočinout.
Postupně přidávat mošt 2-3x tak, aby teplotní rozdíl mezi kvasnicovým startérem a moštem nepřekročil 10°C.
Tato fáze umožňuje aklimatizovat kvasinky a zabránit tepelnému šoku.
Míchat a nechat odpočívat po dobu ~ 8-10 minut po každém doplnění moštu.
Postup rehydratace by neměl přesáhnout 45 minut.

DÁVKOVÁNÍ
- 20 až 30 g / hl pro první fermentaci
- 5g / 25 litrů

Obsah balení 5g
 

Přihlášení

Půjčovna

 

Půjčujeme pivovárky a výčepy.
 

Rychlý kontakt

Na Váš dotaz odpovíme co nejdříve.

Doporučujeme