Safcider

- Kompletní specifikace
- SafciderSkladem82 Kč71 Kč bez DPH
Fermentis Safcider, selektovány z oblasti Champagne, můžou být použity pro všechny druhy cideru, a to i za obtížných fermentačních podmínek. Tyto cider kvasnice pracují v širokém teplotním rozmezí mezi 10-30 ° C s ideální teplotou mezi 18-24 ° C.
Pracují při nízkém pH od 3.3.
Nízké požadavky na dusík: od 150 ppm dusíku.
Maximální obsah SO2: 70 mg / l.
Velmi dobrá asimilace fruktózy.
Vysoká flokuace.
Použití:
Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody při teplotě 35-38°C.
Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic.
Lehce míchat, aby se zabránilo tvorbě hrudek.
Dále dalších 15 minut nechat odpočinout.
Postupně přidávat mošt 2-3x tak, aby teplotní rozdíl mezi kvasnicovým startérem a moštem nepřekročil 10°C.
Tato fáze umožňuje aklimatizovat kvasinky a zabránit tepelnému šoku.
Míchat a nechat odpočívat po dobu ~ 8-10 minut po každém doplnění moštu.
Postup rehydratace by neměl přesáhnout 45 minut.
DÁVKOVÁNÍ
- 20 až 30 g / hl pro první fermentaci
- 5g / 25 litrů
Obsah balení 5g