- Úvod
- Kvasinky
- Kvasinky pro cider a víno
- SF Enzym Pektináza pro ovoce 5g
SF Enzym Pektináza pro ovoce 5g

- Kompletní specifikace
- SF Enzym Pektináza pro ovoce 5gSkladem39 Kč32 Kč bez DPH
Pektináza - Pectolase
Enzym pro ovocné rmuty, který rozkládá pektinové látky (pektiny) a promění je ve zkvasitelné cukry.
Díky používání pektinázy:
Máme větší výtěžnost ovocné šťávy
Enzym podporuje fermentaci ovocných vín - větší prokvašení ovocných cukrů
Použití enzymu usnadňuje projasnění vína
Enzym rozbíjí buněčné stěny v ovoci činí vína aromatičtější
Dávkování enzymu:
1g na každých 4 kg ovoce s vysokým obsahem pektinu, jako jsou jablka, všechny citrusové plody, rybíz
1 g na každých 8 kg ovoce s nízkým obsahem pektinu, jako jsou hrozny, třešně.
Enzym přidejte k ovoci, které bylo dříve zalito malým množstvím (1litr) horké vody (může to být první dávka cukrového sirupu), tím teplota dosáhne 40-50° C a rozmíchejte a přilijte do kvasu 2 hodiny před přidáním kvasinek.
Pokud přidáte enzym k ovoci při pokojové teplotě asi 25° C, počkejte 4 hodiny na přidání kvasinek.
Nikdy nepřidávejte kvasinky před přidáním enzymu, vysoká teplota nad 40-50°C kvasinky zničí !!!
Balení 5g - na cca 25 litrů kvasu