- Štítky blogu
- pivo
- homebrewing
- beer
- domovarník
- Úvod
- Blog
Blog
V našem blogu Vám chceme přiblížit domácí výrobu piva.
Postupně Vám chceme představit suroviny a postupy pro úspěšnou výrobu svého piva.rozdělíme náš blog do několika sekcí:
Pro přehlednost
- O pivu
- Jak a z čeho si pivo vyrobit
- Suroviny
- Recepty
Nejnovější články

28.12.2020
Recepty
Recept na 30 litrů 12° svrchně kvašeného piva STOUT
infůzní postup

28.12.2020
Recepty
Recept na 30 litrů 12° ležáku
2 rmutový postup

28.12.2020
Recepty
Toto je spodně kvašené pivo plzeňského typu chmelené českými chmely, které jistě zachutná nejednomu milovníku českého piva.

28.12.2020
Suroviny
Pro potřeby domovarníků lze poměrně jednoduše pořídit různé druhy pivních kvasnic nákupem ve specializovaných internetových eshopech. Dostupné jsou nejčastěji kvasnice v sušené formě. Nejčastěji výrobky firem Fermentis (Safbrew, Saflager), Lallemand (DanstarNottingham, Munich, Bry 97) aj.

28.12.2020
Suroviny
Při výrobě piva má chmel nezastupitelnou úlohu. Vaření chmele dochází k vylučování různých látek do piva. Jsou to různé hořké pryskyřice, silice a třísloviny. Zastoupení těchto látek je v každé odrůdě jiné, proto chmel dělíme na dvě základní skupiny a to na hořké a aromatické odrůdy.