Logo
Nevíte si rady? Zavolejte.
(Po-Pá, 8-15 hod.)
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
28.12.2020
Suroviny

Kvasnice

Méně často seženeme i kvasnice tekuté, které jsou již nabízeny speciálně pro daný pivní styl.  (Wyeast, Whitelab)

Kvasnice dělíme podle teplot použití na svrchní 15-25°C a spodní 8-12°C.

Svrchní kvasnice použijeme zejména pro kvašení piv typu ale, porter, stout atd.

Speciálně vyšlechtěnými kmeny svrchních kvasnic se kvasí piva pšeničná, kterým dodávají nezaměnitelnou vůni po banánech a hřebíčku.

Použití spodních kvasnic je typické hlavně pro piva plzeňského typu a ležáky.

Pro domovarníka je také vhodné navštívit blízký restaurační minipivovar, kde se dají kvasnice zejména spodní snadno získat od místního sládka a někdy i s dobrou radou navíc.

Kvasnice by se měly vždy uchovávat v čistých desinfikovaných nádobách v chladu.

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli

 

Kde nás najdete

Výdejní místo:
Nádražní 684, Paskov, 739 21

Pouze po předchozí tel. domluvě.

Kontakty
Zákaznická podpora
(Po-Pá, 8-15 hod.)
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz