- Úvod
- Kvasinky
- Bakterie a Laktobacily
- SafBrew BR-8
SafBrew BR-8

- Kompletní specifikace
- SafBrew BR-8Skladem259 Kč225 Kč bez DPH
SafBrew BR-8 jsou první kvasinky Brettanomyces bruxellensis dostupné pivovarům v suchém mikrogranulovém formátu.
Nabízí všechny chuťové výhody „divokých“ Brett kvasinek, ale s větší kontrolou a spolehlivostí, čímž se eliminuje riziko nadměrného sycení oxidem uhličitým a vypěnění po lahvování.
SafBrew™ BR-8, vybraný speciálně pro sekundární kvašení v lahvích nebo sudech, produkuje fenolické sloučeniny, které vytvářejí charakteristický závěrečný ocásek, který se vyvíjí v průběhu doby zrání piva, s funky tóny (chlév, kůň, kůže…) pěkně vyváženým osvěžením a ovocnými tóny. Zrání a sycení oxidem uhličitým se vyvíjí v průběhu času a trvá 1 - 3 měsíce nebo déle, než se dosáhne požadovaného nasycení. BR-8 není určen k použití samostatně pro primární fermentaci
Tolerance alkoholu 8,5%
Rozsah pracovních teplot 15°C-25°C
Rehydratace: SafBrew™ BR-8 by neměly být rehydratovány přímo v pivu!
Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody při teplotě 25°C - 29C°. Množství vody by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 min. lehce míchat, až vznikne kašička. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve teď jsou kvasnice vhodné na kvašení.
Použití: Přidejte 5 až 10 gramů cukru na litr piva při stáčení, abyste získali nasycení 2,5 až 5,0 g/l CO2 . Oslazené pivo smíchejte při fermentační teplotě s rehydratovanými kvasinkami.Karbonizace bude dosažena za 1 až 3 měsíce zrání. Karbonizace při nižších teplotách (např. 15 °C) může trvat déle než 3 měsíce.
Skladování: v suchu,chladu a temnu při méně než 15°C, Po dobu až 6 měsíců může být produkt skladován/přepravován při okolní teplotě nižší než 25°C bez ovlivnění jeho výkonu. Po omezenou dobu (celkem méně než 7 dní) jsou povoleny špičky až do 40 °C.
Otevřené sáčky musí být uzavřeny a skladovány při 4 °C a spotřebovány do 7 dnů od otevření.
Doporučené dávkování SafBrew™ BR-8 je 5 až 10 g/hl vyrobeného piva.
Balení sáček 5g