- Úvod
- Kvasinky
- Kvasinky sušené spodní
- Saflager S-189
Saflager S-189

- Kompletní specifikace
- Saflager S-189Skladem119 Kč103 Kč bez DPH
Původ ve švýcarském pivovaru Hürlimann. Jedná se o velmi populární kmen, pro svou relativně neutrální chuť, jsou doporučené pro širokou škálu ležáků, zejména plzeňského typu.
Doporučená teplota kvašení: 9 -15°C ideálně 12°C
Sedimentace vysoká
Doporučené dávkování:
11,5g na 20-30l. mladiny při pokojové teplotě,
2x11,5g na 20-30l. mladiny při teplotě 11-15°C,nebo namnožit.
Použití: Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 23°C+ – 3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 min. lehce míchat, až vznikne kašička. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve teď jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádrži.
Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota byla přes 20°C. Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se nedělaly hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat.
Skladování:v suchu,chladu a temnu při méně než 10°C
Balení sáček 11,5g