- Úvod
- Kvasinky
- Turbo a destilační kvasinky
- Still Spirits Alpha Amylase Enzyme
Still Spirits Alpha Amylase Enzyme

- Kompletní specifikace
- Still Spirits Alpha Amylase EnzymeSkladem68 Kč56 Kč bez DPH
Still Spirits Alpha Amylase je vysokoteplotní alfa-amyláza.
Alfa-amyláza je bakteriální enzym, který štěpí škrob na dextriny a jednoduché cukry.
Pro použití při rmutování škrobových substrátů ze surovin jako např. žito, ječmen, pšenice, kukuřice, rýže, brambory atd.
Našrotovanou obilovinu smíchejte s vodou v poměru 1kg šrotu na 4 litry vody.
Rmut-kaši přiveďte k varu a vařte 30 min. Nechte vychladnout na 80°C, nebo těsně pod.
Přidejte enzym a dobře promíchejte a poté zakryjte (nebo udržujte při 65-80 °C ) a nechte stát 60 minut.
Vezměte prosím na vědomí, že některé škrobové substráty, jako je kukuřičný škrob, mohou vyžadovat delší dobu varu, aby se škrob úplně rozložil a želatinizoval před aplikací enzymů alfa-amylázy.
Poté rmut zchlaďte na zákvasnou teplotu 20-35°C (dle použitých kvasnic). Doporučujeme kvasnice Whiskey Yeast z naší nabídky.
Přidejte kvasnice, promíchejte a nechte vykvasit cca 4-7 dní.
Balení 12g