- Úvod
- Čířící prostředky pro pivo, víno a cider
- Želatina 250g
Želatina 250g

- Kompletní specifikace
- Želatina 250gSkladem165 Kč136 Kč bez DPH
Želatina se používá pro vyčíření zejména svrchně kvašených piv, těsně před ukončením kvašení.
Po přidání do spilky na sebe naváže kvasničné kaly a urychlí tak jejich usazování.
Použití:
Požadované množství želatiny rozpustíme ve vodě o teplotě max. 50°C a dobře rozmícháme.
Pozor nikdy nevařit!
Po dokonalém rozpuštění nalijeme do spilky.
Je možno opatrně promíchat, pozor ovšem na kvasnice usazené na dně!
Po 2-3 dnech lze pivo stáčet do soudků, nebo láhví.
Pro dosažení nejlepších výsledků je vhodné během číření pivo ochladit na 2-4°C.
Dávkování:
Dávka na 30 litrů piva - do 200ml vody 2 kávové lžičky želatiny.
Balení 250g